Risotto se sépií 400 - Zachraň nás!
Risotto se sépií 400 - Zachraň nás!
best before 30. 1. 2024
Černě zabarvené risotto se sépií překvapí svou delikátní chutí a v myšlenkách vás zavede na slunné italské pobřeží. Více
Výrobce: Cascina San GiovanniKód produktu: CSG8756 Doprava a platba
best before 30. 1. 2024
Černě zabarvené risotto se sépií překvapí svou delikátní chutí a v myšlenkách vás zavede na slunné italské pobřeží. Více
Výrobce: Cascina San GiovanniKód produktu: CSG8756 Doprava a platba
best before 30. 1. 2024
Černě zabarvené risotto se sépií překvapí svou delikátní chutí a v myšlenkách vás zavede na slunné italské pobřeží.
Na přípravu je náročnšnější, ale s naší směsí se nemusíte bát. Kromě másla, cibule, bílého vína a vývaru nebudete potřebovat nic víc a za 20 minut vykouzlíte originální a chutný pokrm.
Podlijte například naším bílým vínem z Lugany.
Postup přípravy tradičního italského risotta:
V hrnci nechte rozpustit máslo či olej a přisypte drobně nakrájenou cibuli, kterou osmažte dozlatova. K cibuli přisypte rýži a společně smažte 3-5 minut na mírném ohni.
Následně podlijte bílým vínem (cca 200ml), až se odpaří, postupně dolévejte zeleninovým vývarem a stále míchejte. Po zhruba 18ti minutách, kdy rýže změkne do struktury al dente, vypněte plotnu. Do hotového risotta (můžete nechat stát na rozpálené plotně) přidejte kousek másla na zjemnění a nastrouhaný parmezán. Nakonec promíchejte, aby se suroviny spojily a podávejte.
Země původu | Itálie |
---|---|
Hmotnost | 400g |
Výživové hodnoty na 100g | Energetická hodnota 1468 kJ/ 346 kcal, tuky 0,7g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 77g, z toho cukry 1,4g, bílkoviny 6,8g, sůl 0,022g |
Složení | Carnaroli rýže 96%, sépiový inkoust (měkkýš) 3%, cibule, petržel. |
Země původu | Itálie |
---|---|
Hmotnost | 400g |
Výživové hodnoty na 100g | Energetická hodnota 1468 kJ/ 346 kcal, tuky 0,7g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,3g, sacharidy 77g, z toho cukry 1,4g, bílkoviny 6,8g, sůl 0,022g |
Složení | Carnaroli rýže 96%, sépiový inkoust (měkkýš) 3%, cibule, petržel. |